پنج شنبه, 13 ارديبهشت 1403

cloop

telegram

aparat instagram

A+ A A-



حجت الاسلام والمسلمین بنایی گفت: حوادث اخیر کشور نشان داد که بایستی به تنظیمات اولیه انقلاب برگردیم و افکار و آرمان‌های امام را نصب العین خویش قرار دهیم،  اصالت‌ها و ارزش های  انقلاب را مورد باز خوانی قرار دهیم و این جزء با جهاد تبیین میسّرنمی شود، حوادث اخیر کشور ناشی از کم توجهی به جهاد تبیین است.

اولین جلسه از نهمین دورۀ کرسی های آزاد اندیشی با عنوان«گفتمان انقلاب اسلامی» به همت مجمع هماهنگی پیروان امام و رهبری استان قم و اندیشکده مطالعات انقلاب اسلامی طلوع مهر در دانشگاه طلوع مهر قم به صورت حضوری و مجازی برگزار شد.

حجت الاسلام والمسلمین علی بنایی در ابتدای این نشست گفت: بحمدالله با همت دوستان و حجت الاسلام والمسلمین مهاجرنیا کرسی های آزاد اندیشی  را که از سال ۱۳۹۵شروع کردیم و تاکنون هشت دوره بیست جلسه ای آن را برگزار کرده ایم همچنان ادامه دارد و امشب دورۀ نهم آن را با عنوان «گفتمان انقلاب اسلامی» شروع می کنیم .

وی افزود: این جلسات بحمدالله هرهفته ادامه داشته و ان‌شاءالله  تداوم پیدا خواهد یافت. آنچه ما این روزها در کشور شاهدش هستیم، نشانۀ صدقی بر انجام این گفتگوها و برگزاری این کرسی ها است. ما از پنج سال گدشته  بحث‌هایی را شروع کردیم که محور آن را جهاد تبیین تشکیل می دهد. جهاد تبیین از ضرورت‌ها و رسالت‌های اصلی انقلاب است.

حجت الاسلام والمسلمین بنایی سپس بیان کرد: زمانی که در سال ۹۵  اولین دوره  کرسی ها  آزاد اندیشی رابرگزار می کردیم و آقای دکتر مهاجرنیا بحث آسیب شناسی جریان اصول گرایی را مطرح می کردند، ایشان یکی از تعبیراتش این بود که ما بایستی به تنظیمات کارخانه برگردیم و اصطلاحاً «ریسِت» بشویم، الان بعد از شش سال می‌بینیم که باز هم اولویت اول ما بازگشت به تنظیمات کارخانه است.

دبیرکل مجمع هماهنگی پیروان امام و رهبری استان قم گفت: حوادث اخیر کشور نشان داد که بایستی به تنظیمات اولیه انقلاب برگردیم و افکار و آرمان‌های امام را نصب العین خویش قرار دهیم،  اصالت‌ها و ارزش های  انقلاب را مورد باز خوانی قرار دهیم و این جزء با جهاد تبیین میسّرنمی شود، حوادث اخیر کشور ناشی از کم توجهی به جهاد تبیین است.

نماینده اسبق قم در مجلس شورای اسلامی افزود: متاسفانه برخی در کارهای اجرایی به این موضوع کمتر توجه می کنند و  این کم توجهی ها است که به دشمن بهانه می‌دهد، دشمن هم بیکار ننشسته، اسمش دشمن است. او همه لحظات انقلاب را رصد می کند و آماده است تا از کمترین موضوع سوء استفاده و بهره برداری کند و از کاهی، کوه بسازد و دشمنی اش را نشان بدهد.

رئیس دانشگاه طلوع مهر با اشاره به فوت خانم مهسا امینی گفت: همه از مرگ آن خانم که حتماً کار غیر عمدی بوده، ناراحت شدند و همدردی کردند، ولی دشمن بدون توجه به این ناراحتی ها و همدردی‌ها، یک تبلیغات جهانی گسترده و یک آتش تهیۀ بسیار سنگین را بر علیه انقلاب آغاز کرده و همچنان با جدیّت و به کارگیری تمام توان رسانه ای وعملیاتی خویش،  می خواهد از این موضوع برای دستیابی به اهداف خودش بهره برداری کند.

حجت الاسلام بنایی افزود: در این شرایط  همه کسانی که در این کشور و زیر پرچم ایران اسلامی زندگی می کنند موظف هستند بر اساس آیه شریفه «تعاونوا علی البر و التقوی»، بر مبنای تعاون و همیاری برای حل مشکلات کشور و لااقل کاهش آلام مردم به صحنه بیایند و تلاش کنند تا مشکلات نظام و مردم کمتر شود، آسیب‌ها کاهش یابد، امید به دل مردم و خانه ها بازگردد و سرمایه اجتماعی کشور که این روزها بدلیل برخی ندانم کاری ها بشدت آسیب دیده است، بازسازی و خلأها پُر شود، وکاستی ها جبران گردد. بر مبنای این آیه همه باید کمک کنیم و نسبت به همدیگر شفقت و مهربانی داشته باشیم. در روزهای سختی و فتنه هوشیار باشیم و به تکلیف الهی و انقلابی خود عمل کنیم و با بصیرت و هوشیاری از دام فضای مجازی و بازی های رسانه ای و از لاک خودخواهی و بی تفاوتی خارج شویم، بی انگیزه و بی توجه نباشیم. متأسفانه روحیه‌‌ بی تفاوتی  و واگرایی که در بین نیروهای انقلاب پیش آمده  بسیار خطرناک است و اتفاقاً دشمن هم همین را می‌خواهد.

اگر درمشکلات پیش  رو کسی احساس مسئولیت  و همدردی نکند، احساس هم نوایی نکند و نخواهد برای حفظ وتقویت نظام، از جان و مال وعِرض و آبروی خویش مایه بگذارد، دشمنان نظام و انقلاب با تهدید و جوسازی و فضای رسانه‌‌ای که در اختیارشان هست از این فضا سو استفاده می کنند.

وی در ادامه با اظهار تاسف از شهادت طلبه‌ بسیجی قم، آقای مهدی زاهدلویی که در دفاع از امنیت مردم در حوادث اخیر  شهید شد، گفت: چرا برای شهدای این حوادث، دایه های دلسوزتر از مادر اشک نمی ریزند و بیانیه های غلاظ و شداد صادر نمی کنند و اساسا ناراحت نمی شوند؟ چرا همدردی نمی‌کنند؟ چرا عزای عمومی اعلام نمی کنند؟ چرا موج خبری و فضای رسانه ای در داخل و خارج ازکشور ایجاد نمی کنند؟

حجت الاسلام والمسلمین بنایی در پایان گفت: وظیفه ما  برگزاری جلسات جهاد تبیین است و ما در راستای کمک به حفظ وتقویت اندیشه انقلاب و آرمان‌های امام و رهبری  بحث‌های روشنگرانه و تبیینی را انشالله ادامه خواهیم داد. این مباحث بر مبنای تحقیقات و مطالعات و نظرخواهی و نظرسنجی هایی که صورت می‌گیرد، ارائه می شود تا خطوط آینده انقلاب اسلامی بخوبی ترسیم شود، بگونه ای که بتواند راهگشا باشد  و ما را به سمت مبانی اصلی انقلاب سوق بدهد تا در هیاهوها راه را گم نکنیم.  مجمع هماهنگی پیروان امام و رهبری قم و اندیشکده مطالعات انقلاب اسلامی طلوع مهر هر دو به کمک هم خواهند توانست طرح گفتمان انقلاب اسلامی را به روشنی ترسیم نمایند  به طوری که بارقه های امید را در دل علاقمندان به امام و رهبری و انقلاب اسلامی در اقصی نقاط عالم، همچنان گرم وپرجاذبه وپرفروع نگهدارند و ما هرروز شاهد پیشرفت انقلاب اسلامی در عرصه های اقتصاد، رفاه وآسایش و امنیت و علم ودانش و فتح قله های دانش‌های بشری باشیم.

بسم الله الرحمن الرحیم
درگذشت شخصیت فرهنگی فرهیخته، مرحوم حاج محمدتقی انصاریان خوانساری را به عموم خاندان، خانواده و فرزندان، دوستان و همکاران تسلیت عرض می‌نمایم.
آن مرحوم با انگیزه فراوان و نشاط فوق العاده، علی‌رغم سختی‌ها و مشکلاتی که در پیش رو داشت، دشوارترین راه را برای ترویج معارف ناب مکتب اهل البیت(ع) برگزید.
خدمات آن مرحوم در ترجمۀ آثار و انتشار کتب به زبان‌های گوناگون و ارسال آنها به دوردست‌ترین نقاط جهان بر هیچ کس پنهان نیست.
مرحوم انصاریان در ولای اهل بیت و عشق به خاندان عصمت و طهارت و حضرت صدیقه کبری (سلام الله علیها) چنان واله و شیدا بود که آثار ان حقیقتاً در تمام سال‌های عمر با برکتش به شکل‌های مختلف تبلور داشت.
دلسوزی و دانایی و توانایی‌اش در پیگیری و به ثمر رساندن کارهای سخت و ناهموار، از وی چهره‌ای آزموده ساخته بود که با درستی و راستی و با صداقت خواسته‌اش را تعقیب می‌کرد و سال‌ها انتظار می‌کشید تا نتایج اقداماتش به بار بنشیند.
مرحوم انصاریان در خدمات قرآنی هم کم‌نظیر بود، علاقه وافر او به گردآوری نسخ قرآنی از سراسر جهان از علاقمندی‌های دائمی او به شمار می‌رفت.
او مشاوری امین، کاردان و خبره و دردآشنا در حوزه‌ نشر برای شخصیت‌های علمی و حوزوی و مراجع عظام تقلید (حفظهم الله) ومولفان وپژوهشگران بود. همگان اخلاق نیکو و صبر و استقامت و امانتداری وی را در کارها می‌ستودند.
آن مرحوم در سفر ودر حضر بسیارخوش خلق و خوش رفتار بود، در جلسات خصوصی و عمومی خوش مشرب و مردم‌دار بود.
هیچ‌گاه دیده نشد کسی از جلسات مکرر با او مکدّر و گله‌مند باشد، بلکه همیشه با نکات بدیع و شنیدنی و نقل حکایت تاریخی و یا قضایایی که خود شاهد آن بوده اعضای جلسه را به وجد می‌آورد.
مرحوم انصاریان اهل قلم و ادب بود، وقایع گذشته وحال را به‌خوبی تحلیل می¬کرد و در مسائلی که خودش در آن نقش آفرین بود از توانایی ذهنی بالایی برخوردار بود.
آثاری که از وی به‌جا مانده است ثمره چند دهه تلاش و فعالیت مستمر است که با توجه با اعتقادات و رسالتی که بر دوش خود احساس می‌کرد، آنها را به سرانجام رساند.
مرحوم انصاریان در مسائل عبادی و انجام فرایض و نوافل و مجالس سوگواری برای اهل بیت (علیه السلام) و اطعام و رسیدگی به ضعفا و مستمندان سر از پا نمی‌شناخت و در یک کلام، او یکی از پرکارترین و موفق‌ترین جهادگر آن عرصه فرهنگی و مرزبان اعتقادی مکتب علوی در داخل و خارج از کشور در مناطق شیعه نشین و اهل سنت بود.
او با بسیاری ازاندیشمندان وعناصر اصلی جریانات فکری جهان اسلام در دهه‌های معاصر ارتباط نزدیک داشت و همیشه در انجام رسالت خویش پیشتاز و پیش‌آهنگ بود و لحظه‌ای سستی وخستگی به خود راه نمی‌داد.
از درگاه ایزد متعال برای آن مرحوم علو درجات و برای خاندان بااصالت انصاریان، خصوصاً همسر مکرمه و فرزندان وبستگان سببی ونسبی، صبر و اجر مسألت می‌نمایم.

سال 1401 از سوی مقام معظم رهبری سال تولید، دانش بنیان و اشتغال آفرین نامگذاری شد. سیاست‌گذاران در نظامحکمرانی با اولویت بندی مسایل و چالش های موجود در کشور امیدوارند با استفاده از سنت نامگذاری سال ها، گامی به سوی تسهیل امور و به حرکت درآوردن چرخه امید، نشاط و کارآفرینی شکل گیرد. حجت الاسلام علی بنایی، استادیار عضو هیات علمی گروه علوم قرآن و حدیث دانشکده الهیات و معارف اسلامی دانشگاه علامه طباطبایی در گفت‌وگو با عطنا (رسانه تحلیلی دانشگاه علامه طباطبایی) به کنکاش سنت نامگذاری نام ها و اهمیت این کار پرداخته است. مشروح گفت و گوی عطنا با وی را در زیر بخوانید.

دلیل انتخاب شعار اقتصادی در سال های اخیر

پرسش: چرا شعار سال 1401 سال تولید، دانش بنیان و اشتغال آفرین انتخاب شد؟

علی بنایی: سنت نامگذاری سال‌های جدید شمسی که چند دهه اخیر توسط رهبر انقلاب به اجرا درآمده، حاکی از نوعی اولویت‌بندی مسایل و چالش‌های موجود در کشور است تا با تمرکز بر این نامگذاری ها و رفع موانع و ارایه راهکارهای اجرایی توسط مدیران و سیاست‌گذاران کشور گامی به سوی تسهیل امور و به حرکت درآوردن چرخه امید، نشاط و کارآفرینی شکل گیرد، اما این که در سال‌های اخیر تمرکز روی مسایل اقتصادی توسعه بیشتری یافته و ابعاد تازه ای به خود گرفته، مربوط به حوزه اشتغال، تولید و صادرات است.

شرایط غیرقابل انکار اقتصاد بیمار کشور که معلول عوامل متعددی است، حاصل عملکرد تمام دولت ها و مجلس ها است که تحت تاثیر تحریم های متنوع و گوناگون دشمنان انقلاب اسلامی پُررنگ یا پُرتنش شده است.

اقتصاد متکی به فروش نفت و رانت های حاصل از آن، عوارض متفاوتی را برای اقتصاد ایران ایجاد کرده که هر از چندی به گونه ای سر باز و کشور را دچار بحران‌های ناخواسته ای میکند.

تحلیل مجموعه این مسایل رهبری نظام را به تمرکز بر مسایل اقتصادی معطوف به اشتغال و تولید دانش بنیان رهنمون می‌کند و صد البته شرط موفقیت شعار سال، همکاری تمام قوا با هدف‌گذاری مشترک در تمام ابعاد و همراهی و اعتقاد واقعی همه مدیران اجرایی و اقتصادی کشور به موفقیت آمیز بودن این فرآیند است.

همه میدانیم که یکی از اهداف مهم اقتصاد مقاومتی رسیدن به اهداف سند چشم انداز 20 ساله توسعه و رشد اقتصادی متناسب با آن است.از سوی دیگر، ظرفیت استخدامی در دستگاه های اجرایی به حد اشباع رسیده، با این فرض، حضور و ورود بخش خصوصی در عرصه تولید و کارآفرینی در قالب شرکت های دانش بنیان به ضرورت مهم تحقق اقتصاد مقاومتی تبدیل شده است. به نظر میرسد تاکید بر تولید دانش بنیان نشان از تجربه موفق و دوری جستن از آسیب های احتمالی اقتصاد صنعتی است.

آینده نگری در انتخاب شعار امسال نویدبخش است زیرا شناخت اقتضائات اقتصاد جهانی و رقابت در عرصه های تجاری جهانی بدون تکیه بر شناخت دقیق از بازار رقیب و نوع محصول های عرضه شده به قیمت های خیلی نازل و نقش فعالی که دولت‌هایشان در قالب کمک به صادرات کشورشان از انواع مشوق ها بهره میجویند، ممکن نیست.

این امر یعنی دولت ها نبایست خود را با بخش خصوصی در رقابت بدانند و باید به صورت حداکثر از تصدی گری خود بکاهند و تنها به تنظیم بازار و ریل گذاری صحیح اقتصاد کشور توجه کنند.

اقتصاد مقاومتی و اقتصاد دانش بنیان به ما می آموزد به بخش خصوصی برای مشارکت دادن در سرنوشت اقتصادی مردم خویش اعتماد کنید و از این سرمایه عظیم مادی و معنوی برای ساختن و آبادانی کشور و کارآمدی نظام جمهوری اسلامی ایران بهره ببرید.

خصوصیت بارز اقتصاد دانش بنیان، اتکا بر علم و جوانان است. یعنی اقتصاد دانش بنیان دو بال دارد؛ نخست علم و فناوری و دوم نیروی جوان و پُرانرژی. بدیهی است که اقتصاد سنتی ما ممکن است در برخی قسمت ها موفق و  پویا هم باشد ولی صفت غالب آن دوربودن از بازار روز دنیاست.

رشد تولید و افزایش صادرات و تحصیل ارز خارجی فقط به مدد اراده های جوانان با سطح عالی میسر است، و گرنه در عرصه رقابت جهانی کسی منتظر فروش کالای رقیب نمی ماند.

وقتی نیازهای روز کشور در هم افزایی دقیق و دلسوزانه بین بازار و دانشگاه رد و بدل شد و دانشگاه خود را ملزم به حل مشکلات اقتصادی، تولیدی و تجارت دانست، بدیهی است فارغ التحصیلان این دانشگاه ها پا به عرضه وجود خواهند گذارد و با علم و دانش به افزایش آنهم به صورت کاملا علمی و کارشناسی خواهند پذیرفت.

اقتصاد دانش بنیان چطور به اقتصاد کمک می‌کند؟

پرسش: شکل گیری اقتصاد دانش بنیان چطور می تواند به اشتغال آفرینی به خصوص در میان جوانان کمک کند؟

علی بنایی: به میزانی که شرکت های دانش بنیان تاسیس و تقویت میشوند و به عرصه کار و بازار کار وارد میشوند، اگر محصول های تولیدی آنان مورد حمایت بازار و بخش دولتی (که بیشترین بخش اقتصاد ایران را اقتصاد دولتی و یا خصولتی آن تشکیل میدهد) قرار گیرند، به راحتی میتوانند در عرصه تولید ملی اثرگذار باشند و وارد عرصه رقابت با کالاهای وارداتی شوند.

دستگاه های دولتی با استفاده از مشوق های لازم میتوانند صنایع و شرکت های بزرگ را به سمت فعالیت های دانش بنیان و حمایت از آن ها سوق دهند.

تجاری سازی تولیدات شرکت ها و صادرات محصول های آن ها در قالب حمایت از شرکت های دانش بنیان، حمایت از مالکیت فکری و معنوی، تقویت دیپلماسی اقتصادی دولت، تسهیل صدور مجوز کسب و کار، حمایت های بیمه ای و مالیاتی، رفع موانع گمرکی و جلوگیری از واردات محصول‌های مشابه همگی از اقدامات لازم و ضروری است که میتواند با انجام به موقع آن ها در تقویت و رشد و شکوفایی شرکت های دانش بنیان و تحقق شعار سال، تسهیل و تسریع ایجاد کند.

تولیدات شرکت های دانش بنیان برخلاف تولیدات سنتی بر پایه خلاقیت و ابتکار و نوآفرینی دانشجویان و فارغ التحصیلان فرهیخته استوار است که همین امر میتواند به خودی خود نقش مهم و موثری در پدید آمدن مزیت رقابتی آنها ایفا کند.

شرکت هایی که میتوانند مشکلات اقتصادی را حل کنند

پرسش: شرکت های دانش بنیان در چه حوزه هایی از کسب و کار می توانند ورود کرده و تحول آفرین باشند و به حل مشکلات اقتصادی کمک کنند؟

علی بنایی: حوزه فعالیت های شرکت های دانش بنیان به گستردگی نیازهای روز کشور و صنایع مهم و حیاتی آن است ولی با توجه به چالش های مهم بازار اقتصادی ایران و ظرفیت و مزیت های پنهان و آشکار به نظر میرسد تلاش شرکت های دانش بنیان در عرصه نفت و گاز و صنایع پایین دست پتروشیمی، حوزه آب، کشاورزی، نانو و فناوری های نوین، انواع انرژی ها، صنایع غذایی و دارویی و در باب مسایل بانکی و تجاری و اقتصادی شرکت میتواند ارزش افزوده فوق العاده ایجاد کند.

تجربه موفق شرکت های دانش بنیان در ایام همه گیری کرونا و تحریم دارویی ایران، جمهوری اسلامی را جزء ده کشور برتر در زمینه تولید واکسن کرونا قرار داد.

وظیفه دستگاه ها در تحقق شعار سال

پرسش: وظیفه دستگاه های اجرایی و قضایی و مجلس برای کمک به تحقق شعار سال چیست؟

علی بنایی: قوای سه گانه با توجه به ضرورت های برآمده از اهمیت و اولویت انتخاب شعار سال باید از تمام ظرفیت های نوشته و نانوشته، حقوقی، فنی، اقتصادی و فرهنگی برای تقویت نظام مالی کشور، در مواجهه دقیق و کارشناسی با بحران های قابل تشخیص و قابل پیش بینی، اقدام کنند و حفظ سرمایه اجتماعی و تقویت پایه های اساسی آن را وجهه همت خود قرار دهند.

در همین حال با انگیزه ایمانی برای نجات کشور از آسیب های موجود و پیش رو و بهره گیری همه جانبه از همه ظرفیت ها به رفع موانع کار، تولید و اشتغال و صادرات بپردازند. همچنین بنا به مقتضیات شعار سال همه توان خود را برای ایجاد امید و افزایش سهم مشارکت مردم در اقتصاد و تولید و اشتغال دانش بنیان بکار گیرند.

7-4-93 4معاون سیاسی و امنیتی استاندار قم گفت: در هفته دولت امسال 322 پروژه و طرح در بخش‌های مختلف افتتاح، بهره‌برداری و کلنگ‌زنی می‌شود.

yaranehمعاون سیاسی امنیتی استاندار قم با بیان اینکه نظارت سنتی امروز دیگر پاسخگو نیست، بازنگری در شیوه‌های نظارت بر بازار را بسیار ضروری دانست.

yaraneh 2معاون سیاسی امنیتی استاندار قم با اشاره به اجرای مرحله دوم طرح هدفمندی یارانه‌ها گفت: نظارت بر تامین به موقع مایحتاج مردم و نرخ‌های عرضه کالا و محصولات باید به شکل کاملا جدی و واقعی در دستور کار قرار گیرد.

006قم- ایرنا- معاون سیاسی امنیتی استاندار قم ، ارتقای سطح کیفی محصولات را گام نخست برای صادرات موفق دانست.

yaraneh 2متاسفانه در فاز اول هدفمندی دولت از یارانه نقدی یعنی ابزاری که باید با مدیریت آن از اقشار آسیب پذیر حمایت می شد، اهرمی ساخت که خود به تورم دامن زد.

اوقات شرعی


    
  اذان صبح
  طلوع خورشید
  اذان ظهر
  غروب خورشید
  اذان مغرب
اوقات به افق :    

 aparat.png - 5.56 کیلو بایتکانال رسمی آپارات

aparat.com/banaee_ir

telegram.png - 11.95 کیلو بایتکانال رسمی تلگرام

telegram.me/banaee_ir

instagram.png - 61.01 کیلو بایتصفحه رسمی اینستاگرام

instagram.com/banaee.ir

cloop.png - 91.16 کیلو بایتکانال رسمی کلوب

cloob.com/banaee.ir

استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.

DESIGNED BY ICTDREAM