پنج شنبه, 13 ارديبهشت 1403

cloop

telegram

aparat instagram

 

دکتر فیروزآبادی دبیر شورای عالی فضای مجازی و رئیس مرکز ملی فضای مجازی کشور فضای مجازی را فراتر از فرصت خواند و آن را ثمره هزاران سال تلاش جامعه بشری دانست.

به گزارش روابط عمومی موسسه آموزش عالی طلوع مهر نشست آینده پژوهی فرهنگی با موضوع "فرصت ها و چالش های فضای مجازی" با حضور دکتر ابوالحسن فیروزآبادی دبیر شورای عالی فضای مجازی و رئیس مرکز ملی فضای مجازی کشور روز دوشنبه ۱۶ اسفند ماه در موسسه آموزش عالی طلوع مهر برگزار شد.

رئیس مرکز ملی فضای مجازی کشور در ابتدا با اشاره به روند پیشرفت فضای مجازی در دهه اخیر گفت: توسعه فضای مجازی مبتنی بر تکنولوژی است و آینده تکنولوژی ها بر محوریت توسعه فضای مجازی است؛ مهم ترین دستاورد فضای مجازی در دهه اخیر جهانی شدن آن است اما این جهانی شدن با حکمرانی انحصاری آمریکا صورت گرفته و آنان با شعار آزادی و اینترنت بدون مرز قلمرو حکمرانی خود را وسعت بخشیدند.

فیروزآبادی به تاریخچه ارتباطات اشاره کرد و افزود: در زمان صنعت چاپ، بازیگران فرهنگی اطلاع رسانی خود را از طریق دربار پادشاهان انجام می‌دادند و با گذر زمان و ورود به دوران مدرنیته این انحصار حکومت ها پس گرفته شد و رسانه ها فعالیت های خود را شروع کردند؛ با گذشت زمان و تحول فرهنگی این انحصار از رسانه ها هم گرفته شد و فضای مجازی باعث شد که هر فردی بعنوان خبرنگار بتواند محتوایی را منتشر کند.

وی با اشاره به سبقه فضای مجازی خاطرنشان کرد: فضای مجازی سبقه اقتصادی دارد و حاکمان این فضا علی الخصوص آمریکا با هدف توسعه اقتصادی اینترنت این فضا را وسعت دادند؛ در حال حاضر فضای مجازی به فضایی با محوریت اقتصاد تبدیل شده که بدنه آن بشدت اجتماعی است و عموم جامعه را در برمیگیرد؛ بزرگ ترین شرکت های دنیا فعالیت های خود را منحصر به فضای مجازی کردند از جمله اپل، ماکروسافت، گوگل و ....

دبیر شورای عالی فضای مجازی در ادامه تصریح کرد: جهش فعلی در فضای مجازی با هدف تحقق نظام های پولی، مالی، عقود هوشمند و ... گام برمیدارد و در آینده ای نه چندان دور سرمایه انسانی اغلب کشور ها فعالیت خود را در فضای مجازی ارائه خواهند داد. سرعت تحول در این فضا بسیار بالاست و این تحول مبتنی بر نوآوری است. نتیجه این سرعت و تحول این است که نظام کار و اقتصاد دنیا در فضای مجازی شکل می‌گیرد و جای خود را با فضای حقیقی عوض خواهد کرد.

فیروزآبادی با تاکید بر مرزگذاری در این فضای گسترده گفت: در فضای فیزیکی و حقیقی، مرز ها تعیین کننده هویت دینی، اجتماعی، فرهنگی و سیاسی است اما در فضای مجازی مرزی وجود ندارد و این باعث شده هویت دینی و ایرانی ما گم شود. برای زیستن در ایران مجازی باید مرزگذاری صورت گیرد و اگر این مرزگذاری نباشد هر طوفانی مردم ما را در بر خواهد گرفت. الگوسازی در این فضا مورد تایید است و باید ها و نباید های تعیین کننده نیز در حال شکل گیری و تقویت است.

وی با اشاره به وابستگی به پلتفرم های خارجی افزود: چندین سال قبل پیشنهاد راه اندازی پول دیجیتال ایرانی ارائه شد همچنین پینشهاد پلتفرم های مشابه شبکه های اجتماعی خارجی نیز ارائه گردید اما با برداشت غلط از این طرح ها به مرحله اجرا نرسید. همانگونه که تا به امروز تحریم های گسترده ای علیه ایران شکل گرفته است، وابستگی به این شبکه ها و تحریم کاربران ایرانی دور از انتظار نیست.

دکتر فیروزآبادی در پایان خاطرنشان کرد: بزرگ‌ترین مسئله در حوزه فضای مجازی، تعیین تکلیف در حکمرانی این حوزه است و چنانچه ما به شبه اجماع نظری در این خصوص برسیم، می‌توانیم از فرصت‌های فضای مجازی استفاده کنیم؛ پرواضح است که حوزه و دانشگاه نقشی تعیین‌کننده را در این خصوص خواهند داشت.

رئیس مرکز ملی فضای مجازی با اشاره به طرح صیانت گفت: برداشت غلط از نحوه اجرای این طرح باعث شده موانعی در اجرای آن ایجاد شود. طرح صیانت به معنای بسته شدن شبکه های اجتماعی فعلی نیست؛ فضای مجازی ثمره هزاران سال تلاش بشریت است و خروج از با اصل مدنیت مغایر است. 

در پایان جلسه پرسش و پاسخ توسط شرکت کنندگان حضوری و مجازی انجام شد.

 

 

 

 

 

هشتمین دوره از کرسی های آزاد اندیشی دوره ای باعنوان «آینده پژوهی انقلاب اسلامی» به همت مجمع هماهنگی پیروان امام و رهبری استان قم و «اندیشکده مطالعات انقلاب اسلامی» در دانشگاه طلوع مهر قم به صورت حضوری و مجازی آغاز شد.

به گزارش روابط عمومی موسسه آموزش عالی طلوع مهر، حجت الاسلام والمسلمین علی بنایی در آغاز اولین جلسه این دوره گفت: امشب که هشتمین دوره کرسی‌های آزاداندیشی را شروع می‌کنیم، در حقیقت یکصد و چهل و یکمین جلسه را برگزار می‌کنیم، یعنی هفت دوره ۲۰ جلسه‌ای طی تقریباً پنج سال برگزار شده است.

وی افزود: معمولاً کرسی‌های آزاد اندیشی که ارائه می‌شود در یک جلسه و حداکثر یک ساعت به موضوعی پرداخته می‌شود و بحث ارائه شده توسط ناقدین مورد گفت‌وگو قرار می‌گیرد، ولی بحث‌ها و کرسی‌هایی که اینجا برگزار می‌شود حداقل ۲۰ جلسه «۲۰ ساعت» طول می‌کشد و الان که این دوره شروع شده چند ماه طول می‌کشد تا بحث‌ها به نتایج و پختگی مناسب برسد.

حجت الاسلام والمسلمین بنایی گفت: هدف ما هم از برگزاری این جلسات این است که ما معتقدیم قم بایستی در تبیین و روشنگری مطالب دینی و مسائلی که به نظام و انقلاب اسلامی مربوط می‌شود، باید پیشتاز و پیش آهنگ باشد. چون قم محل تولید فکر و اندیشه و نوآوری است، لذا این کرسی‌ها باید از قم و با پشتوانه قم صورت گیرد.

وی افزود: یکی دیگر از اهداف اصلی این تشکل و پرداختن به این موضوعات، تبیین مفاهیمی است که به حوزه معرفتی دین و نظام و انقلاب اسلامی مربوط می‌شود. در حقیقت این امر، سفارش مقام معظم رهبری است که مرتب تأکید می‌کنند که حرکت تبیینی داشته باشید، تبیین به صورت جهادی انجام شود، به نحوی مسائل را روشنگری و تبیین کنید تا نسل جوان که مخاطب انقلاب هستند متوجه شوند که مسیر حرکتی انقلاب به چه سمت و سویی است. بنابراین تبیین مفاهیم دینی، نظام و انقلاب اسلامی به بیان روز برای روشنگری نسل جوان ضروری است.

حجت الاسلام والمسلمین بنایی در ادامه افزود: همه می‌دانیم کار تبیین و روشنگری نسبت به آینده انقلاب از عهده کسانی بر خواهد آمد که ضمن برخورداری از آگاهی‌های لازم، با شبهات شبه علمی و با تحلیل‌های گوناگون آشنایی داشته باشند تا بتوانند از رهگذر شناخت منظومه معرفتی اسلام با بیان و قلم شیوا به پاسخگوی شبهات بپردازند. پاسخ‌ها باید به صورت علمی و جذاب همراه با نوآوری و تحلیل‌های پرمحتوا ارائه شود تا مخاطب ما در سطوح مختلف بتواند به راحتی سره را از ناسره تشخیص دهد. به تعبیر مقام معظم رهبری «پیدا کردن راه کارها و ارائه آنها… به صورت مشخص به عهده‌ی جریان‌های حلقه‌های میانی است. به عهده مجموعه‌ای از خود ملت، متشکل از نخبگان فکری، تشکل‌های فعال و با تجربه در زمینه‌های فرهنگی و فکری می‌باشد.»

دبیرکل مجمع هماهنگی پیروان امام و رهبری استان قم افزود: متأسفانه با تمام سفارش‌هایی که ایشان می‌کنند باز می‌بینیم که توجه جدی نمی‌شود و حرکت بایسته و لازم در این مسیر صورت نمی‌گیرد و معمولاً برخی از دستگاه‌ها و یا کسانی که مخاطب صحبت رهبری هستند به سادگی از کنار آن عبور می‌کنند و به خاطر اشتغالات اجرایی و یا ضعف مطالعات و بار علمی به این گونه مباحث ورود نمی‌کنند و آن را نادیده می‌گیرند، لذا برخی نگرانی‌ها و توصیه‌ها ی مقام معظم رهبری صورت اجرایی به خود نمی‌گیرد ولی بحمدالله ما باهمت دوستان مجمع هماهنگی و دانشگاه طلوع مهر در موضوعات حساس روز، کرسی‌های آزاد اندیشی برگزار کرده‌ایم و نتایج آن را مفصلاً گزارش و یا به چاپ رسانده‌ایم.

وی با اشاره به اینکه جهاد تبیین بر دوش همه پیروان امام و رهبری و علاقه‌مندان به نظام و انقلاب اسلامی قرار دارد، افزود: نکته مهم در ارائه این مباحث رعایت ادب و اخلاق اسلامی است که به دور از هرگونه پیش داوری و قضاوت ناصحیح و تهمت و تخریب، موضوعات مورد بحث قرار می‌گیرند. تلاش برای تبیین مفاهیم اصیل اسلام و انقلابی وزنده نگهداشتن شعله‌های امید در دل آحاد ملت و تلاش برای کارآمدی نظام اسلامی وظیفه بسیار خطیر و سنگینی است که برعهده همگان می‌باشد و هرکس با هر توان و امکانات که در اختیار دارد باید د این راه بکوشد.

حجت الاسلام والمسلمین بنایی سپس افزود: امید داریم با این بحث‌هایی که صورت می‌گیرد و بخشی از دغدغه ذهنی همه ما را تشکیل می‌دهد، یعنی اینکه برای پایداری و دوام و ثبات انقلاب چه باید بکنیم؟ در این کرسی‌ها از راه‌حل‌ها بحث و گفتگو می‌شود، که همه نشان دهنده این است که ما در این مباحث به یک تبیین و روشنگری همراه با عقلانیت و بصیرت نیازمندیم تا انقلاب در مسیر پرپیچ و خم و گردنه‌های صعب العبور پیش رو دچار حب و بغض و تنگ نظری‌ها قرار نگیرد.

وی در پایان گفت: این سلسله مباحث این دوره که با عنوان «آینده پژوهی انقلاب اسلامی» از امشب با ارائه رئیس محترم مرکز مطالعات انقلاب اسلامی، حجت الاسلام والمسلمین دکتر مهاجرنیا شروع می‌شود، با اهداف و ماموریت‌هایی که برای این مرکز تعریف شده است و با استقبال و همراهی دوستان مواجه شده است ان شاءالله مرضی خاطر حضرت بقیة الله الاعظم (عج) قرار گیرد. البته مرکز مطالعات انقلاب اسلامی در دهه فجر و در سالگرد پیروزی انقلاب به طور رسمی آغاز به کار خواهد نمود.

dscn1918حجت الاسلام والمسلمین علی بنایی در جلسه بنیاد قم پژوهی که با موضوع بررسی صنعت فرش قم برگزارشد، اظهارداشت؛ مسیر رشد و توسعه استان، بخش خصوصی است

DSC01143نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی بهترین راهکار برای پیشرفت و توسعه قم را استفاده از ظرفیت و توان بخش خصوصی در سرمایه‌گذاری عنوان کرد.

Qomنماينده مردم قم در مجلس شوراي اسلامي رشد عمران و آباداني اين استان را فزاينده توصيف كرد.

qom2معاون سياسي امنيتي استاندار قم گفت: قم به عنوان يك شهر علمي است كه در احاديث و روايات نيز آمده است و در توليد علم سهم دارد و مي‌توان به عنوان شاخص به دنيا عرضه كرد.

پایگاه خبری تحلیلی قم پرس ;به گزارش روابط عمومي بنياد نخبگان استان قم، حجت‌الاسلام و المسلمين علي بنايي در جلسه هم‌انديشي استاندار و معاون علمي و فناوري استاندار قم طي سخناني ابراز داشت: قم براي كساني كه عاشق علم هستند جاي بسيار مهمي است كه اميدواريم در اين سفر براي قم دستاوردهاي بسياري داشته باشد.

وي گفت: قم به عنوان يك شهر علمي است كه در احاديث و روايات نيز آمده است و در توليد علم سهم دارد و مي‌توان به عنوان شاخص به دنيا عرضه كرد.
 
معاون سياسي امنيتي استاندار قم تصريح كرد: آنچه كه در مجموع برداشت كرديم اين است كه در قم بايد يك نوع نگاه جامع داشته و در تقويت شركت‌هاي دانش بنيان تلاش كنيم.
 
حجت‌الاسلام و المسلمين بنايي گفت: بايد نوع نگاه خود را به كارها عوض كنيم و اينكه منتظر باشيم كه براي ما اعتبار برسد اين درست نيست، بلكه بايد از طريق علوم انساني منشا اقتصاد را فراهم كرد.
وي گفت: دانشگاه‌ها در ارائه طرح‌ها بايد به طرح‌هايي توجه كنند كه بتواند اثر بخش بوده و در توسعه علم و شاخص‌هاي علمي جديد بكوشند.

خبرگزاری شبستان (لینک اصلی)
جمعه 4 اردیبهشت 1394

http://img7.irna.ir/1393/13930109/81102126/81102126-5592940.jpgدر برنامه پنجم توسعه سعي كرده‌ايم كه نگاه ويژه‌اي به قم صورت گيرد و البته لايحه حرمين شريفين شامل قم و مشهد و شيراز به تصويب رسيده و با تصويب اين لايحه استثنائاتي براي اين شهرها در نظر گرفته مي‌شود.

012معاون سیاسی امنیتی استاندار قم گفت: امنیت استان قم با استفاده از سیستم‌های پایش تصویری در مکان‌های مورد نیاز ارتقا یافته است.

اوقات شرعی


    
  اذان صبح
  طلوع خورشید
  اذان ظهر
  غروب خورشید
  اذان مغرب
اوقات به افق :    

 aparat.png - 5.56 کیلو بایتکانال رسمی آپارات

aparat.com/banaee_ir

telegram.png - 11.95 کیلو بایتکانال رسمی تلگرام

telegram.me/banaee_ir

instagram.png - 61.01 کیلو بایتصفحه رسمی اینستاگرام

instagram.com/banaee.ir

cloop.png - 91.16 کیلو بایتکانال رسمی کلوب

cloob.com/banaee.ir

استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.

DESIGNED BY ICTDREAM