جمعه, 28 ارديبهشت 1403

cloop

telegram

aparat instagram

A+ A A-

روایت نماینده قم از دیدار اعضای کمیسیون اصل نود با رئیس‌جمهور

نماينده مردم قم در مجلس شورای اسلامی در واکنش به اظهارات رئیس جمهور درباره خرده گیری های نمایندگان از وزراء و رئیس جمهور گفت: اگر ما بگوییم نماینده چون 6 هزاررای داشته پس چیزی نگوید، مملکت دچار مشکل می شود.

به گزارش خبر آنلاین، حجت الاسلام علی بنایی در برنامه بدون خط خوردگی رادیو گفت و گو با اشاره به اظهارات رئیس جمهور درباره اینکه این چرا بخشی از نمایندگان در برخی از حوزه های انتخابی که دارای 6 هزار رأی هستند می آیند به رئیس جمهور که دارای 24 میلیون رأی است اعتراض می کنند، اظهار داشت: این قیاس واقعاً درست نیست. یعنی اگر بخواهیم قیاس کنیم باید بگوییم رئیس جمهور دارای 24 میلیون رأی است و مجموع نمایندگان در دوره هفتم،هشتم یا دهم دارای این قدر میلیون رأی هستند.

اهم اظهارات بنایی درباره نشست رئیس جمهور با اعضای کمیسون اصل نود را در ادامه بخوانید.

* کمیسیون از مدتها قبل درخواست داشتند برای ملاقات با رئیس جمهور و گفتگو با ایشان و بر اساس آن درخواست وقت قبلی، ملاقات صورت گرفت و در این جلسه نکاتی مطرح شد مثلا اینکه کمیسیون نظر داشت که بعضی جاها دولت قوانین مجلس را ابلاغ نکرده، و متقابلاً آقای احمدی نژاد از مجلس گلایه داشتند.

* ایشان در این جلسه انتقاد کردند که چرا بخشی از نمایندگان در برخی از حوزه های انتخابی که دارای 6 هزار رأی هستند می آیند به رئیس جمهور که دارای 24 میلیون رأی است اعتراض می کنند، سوال می کنند یا از کابنیه سوال می کنند.

* این قیاس واقعاً درست نیست. یعنی اگر بخواهیم قیاس کنیم باید بگوییم رئیس جمهور دارای 24 میلیون رأی است و مجموع نمایندگان در دوره هفتم، هشتم یا دهم دارای این قدر میلیون رأی هستند. یعنی 290 نماینده با هم رأیشان حساب می شود. می گوییم مجلس دارای 28 میلیوین رأی است رئیس جمهور دارای 24 میلیون رأی.

* اساساً نظام جمهوری اسلامی بر مبنای نظام مردم سالاری دینی بنا نهاده شده. یعنی نماینده ای که در دورترین نقطه کشور در بندر گز می آید و نماینده ای که از شمیران و از غرب تهران می آید هیچ فرقی نمی کند، حق و حقوقی دارند.

* بر اساس اصل 88 قانون اساسی نمایندگان می توانند از وزرا سوال کنند، از رئیس جمهور سوال کنند. اگر ما بگوییم این نماینده چون رأیش 6هزار تا بوده، رأیش اعتبار ندارد و بی اعتنایی کنیم، فردا کابینه باید از همین نماینده 6هزارتایی رأی اعتماد بگیرید. اگر بگوییم او که رأیش کم است چیزی نگوید، مملکت دچار مشکل می شود.

* این جلسه محرمانه بود و قرار بر انتشار نبود، ولی خبرگزاری فارس این مطلب را منتشر کرد و به نظر می آید که بازتاب خوبی نداشته باشد. چون در این خبری که از قول رئیس جمهور منتشر شده، مجلس به نوعی مورد هجمه و برخی نمایندگانی که از حوزه های انتخابی کوچکتر هستند، مورد تحقیر واقع شدند که این بازتاب خوبی نخواهد داشت.

* به نظر می آید که ما برای کشورداری و اداره حکومت و کشور نیاز به یک همدلی و همبستگی بیشتری داریم و باید تدابیر مقام معظم رهبری و سیاست های اصولی که امام راحل در مورد مجلس بنیانگذاری کردند که مجلس در رأس امور است، از همه جهت رعایت بکنیم . چرا که مجلس، هر چه مصوب می کند ضمن اینکه احکام بالادستی را رعایت می کند، شورای نگهبان هم در بالا سر است و قوانینی که تصویب می شود مغایرتش با شرع و یا قانون اساسی را در آنجا تطبیق داده می شود و اگر موردی خلاف قاون و خلاف شرع باشد شورای نگهبان برمی گرداند.

* اگر مجلس مصوبه ای را تصویب کرد، شورای نگهبان رد کرد و مجلس بر آن تأکید کرد، صد درصد می رود مجمع تشخیص مصلحت نظام. این سازو کار به عنوان اصل قانون اساسی است که در قانون طراحی شده و مردم به آن رأی دادند.

* قانون اساسی به عنوان میثاق ملی است که باید همگان به آن احترام بگذاریم و رعایت کنیم.

* دور زدن قانون، عدم احترام به قانون، گزینش کردن قوانین، عمل به برخی و ترک بعضی دیگر در سرانجام فرهنگ قانون کشور چندان مطلوب نیست.

* آنچه شورای نگهبان تأیید می کند، دیگرفرایند قانون به کلی تمام شده و باید به مرحله اجرا درآید.

* به نظر می آید که رعایت قانون و عمل به آن بر همه ما اولویت دارد و مناسب تر است.

خبرآنلاين (لينك اصلي)
لمون پرس (لينك اصلي)
خبرگزاري افق (لينك اصلي)
دوشنبه 10 خرداد 1389

--------------------------------------------------------------------------------

 

مصاحبه راديو گفت و گو با حجت الاسلام والمسلمين بنايي

دیدار رئیس جمهور با هیئت رئیسه کمیسیون اصل 90 عنوان برنامه ای بود که رادیو گفتگو به بررسی آن پرداخت. مشروح این گفتگو به شرح زیر است:

رادیو گفت و گو: رئیس جمهور هفته گذشته با اعضای هیئت رئیسه کمیسیون اصل 90مجلس شورای اسلامی دیدار و گفتگو داشته است.
آقای بنایی، بفرمایید که این دیدار و گفتگو به چه منظوری انجام شد؟

بنایی: کمیسیون از مدت‌ها قبل درخواست داشتند برای ملاقات با رئیس جمهور و گفتگو با ایشان و بر اساس آن درخواست وقت قبلی، ملاقات صورت گرفت و در این جلسه نکاتی مطرح شد. مثلا اینکه کمیسیون نظر داشت که بعضی جاها دولت قوانین مجلس را ابلاغ نکرده، و متقابلاً آقای احمدی نژاد از مجلس گلایه داشتند. جلسه محرمانه بود و قرار بر انتشار نبود، ولی خبرگزاری فارس این مطلب را منتشر کرد و به نظر می آید که بازتاب خوبی نداشته باشد. چون در این خبری که از قول رئیس جمهور منتشر شده، مجلس به نوعی مورد هجمه و برخی نمایندگانی که از حوزه‌های انتخابی کوچک‌تر هستند، مورد تحقیر واقع شدند که این بازتاب خوبی نخواهد داشت. به نظر می‌آید که ما برای کشورداری و اداره حکومت و کشور نیاز به یک همدلی و همبستگی بیشتری داریم و باید تدابیر مقام معظم رهبری و سیاست‌های اصولی که امام راحل در مورد مجلس بنیانگذاری کردند که مجلس در رأس امور است، از همه جهت رعایت بکنیم. چرا که مجلس، هر چه مصوب می‌کند، ضمن اینکه احکام بالادستی را رعایت می‌کند، شورای نگهبان هم در بالا سر است و قوانینی که تصویب می‌شود مغایرتش با شرع و یا قانون اساسی را در آنجا تطبیق داده می‌شود و اگر موردی خلاف قاون و خلاف شرع باشد شورای نگهبان برمی‌گرداند. اگر مجلس مصوبه‌ای را تصویب کرد، شورای نگهبان رد کرد و مجلس بر آن تأکید کرد، صددرصد می‌رود مجمع تشخیص مصلحت نظام. این سازو کار به عنوان اصل قانون اساسی است که در قانون طراحی شده و مردم به آن رأی دادند. قانون اساسی به عنوان میثاق ملی است که باید همگان به آن احترام بگذاریم و رعایت کنیم. دور زدن قانون، عدم احترام به قانون، گزینش کردن قوانین، عمل به برخی و ترک بعضی دیگر در سرانجام فرهنگ قانون کشور چندان مطلوب نیست. آنچه شورای نگهبان تأیید می‌کند، دیگر فرایند قانون به کلی تمام شده و باید به مرحله اجرا درآید. به نظر می‌آید که رعایت قانون و عمل به آن بر همه ما اولویت دارد و مناسب‌تر است.

رادیو گفت و گو: حالا که خبرگزاری فارس این خبر را منتشر کرده، یک کمی بیشتر در مورد نکات مهمی که در این جلسه به آن پرداخته شده و موضوع اصلی را اگر امکان دارد برای ما توضیح دهید.
بنایی: ایشان در این جلسه انتقاد کردند که چرا بخشی از نمایندگان در برخی از حوزه‌های انتخابی که دارای 6 هزار رأی هستند می‌آیند به رئیس جمهور که دارای 24 میلیون رأی است اعتراض می کنند، سوال می‌کنند یا از کابنیه سوال می‌کنند. این قیاس واقعاً درست نیست. یعنی اگر بخواهیم قیاس کنیم باید بگوییم رئیس جمهور دارای 24 میلیون رأی است و مجموع نمایندگان در دوره هفتم، هشتم یا دهم دارای این قدر میلیون رأی هستند. یعنی 290 نماینده با هم رأیشان حساب می‌شود. می‌گوییم مجلس دارای 28 میلیوین رأی است رئیس جمهور دارای 24 میلیون رأی. اساساً نظام جمهوری اسلامی بر مبنای نظام مردم سالاری دینی بنا نهاده شده. یعنی نماینده‌ای که در دورترین نقطه کشور در بندر گز می‌آید و نماینده‌ای که از شمیران و از غرب تهران می‌آید هیچ فرقی نمی‌کند، حق و حقوقی دارند. بر اساس اصل 88 قانون اساسی نمایندگان می‌توانند از وزرا سوال کنند، از رئیس جمهور سوال کنند. اگر ما بگوییم این نماینده چون رأیش 6هزار تا بوده، رأیش اعتبار ندارد و بی‌اعتنایی کنیم، فردا یک موقع کابینه از همین نماینده 6 هزارتایی شما باید رأی اعتماد بگیرید. اگر بگوییم او که رأیش کم است چیزی نگوید، مملکت دچار مشکل می شود.

رادیو گفت و گو: ممنون. تشکر می‌کنم از این که دعوت ما را پذیرفتید. خدانگهدار.

 

اضافه کردن نظر


اوقات شرعی


    
  اذان صبح
  طلوع خورشید
  اذان ظهر
  غروب خورشید
  اذان مغرب
اوقات به افق :    

 aparat.png - 5.56 کیلو بایتکانال رسمی آپارات

aparat.com/banaee_ir

telegram.png - 11.95 کیلو بایتکانال رسمی تلگرام

telegram.me/banaee_ir

instagram.png - 61.01 کیلو بایتصفحه رسمی اینستاگرام

instagram.com/banaee.ir

cloop.png - 91.16 کیلو بایتکانال رسمی کلوب

cloob.com/banaee.ir

استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.

DESIGNED BY ICTDREAM