جمعه, 28 ارديبهشت 1403

cloop

telegram

aparat instagram

A+ A A-

عناوين شاخص هاي آموزشي

آموزش

تعاريف و مفاهيم:
باسواد: کليه کساني که مي توانند متن ساده اي را به فارسي و يا هر زبان ديگر بخوانند و بنويسند با سواد تلقي مي شوند. چون بر اساس قانون آموزش و پرورش کودکاني که در ابتداي مهرماه هر سال تحصيلي شش سال تمام را پشت سر گذاشته اند مي توانند براي تحصيل در پايه اول ابتدايي ثبت نام کنند لذا سوال مربوط به سواد در سرشماريهاي عمومي نفوس و مسکن از جمعيت 6 سال به بالا پرسش مي گردد و بر هيمن اساس کليه کساني که در پايه اول ابتدايي مشغول تحصيل هستند و يا گواهينامه قبولي پايه مذکور را دريافت کرده اند با سواد شناخته مي شوند. با سوادي در سرشماريهاي عمومي 1335 از افراد 10 سال و بالاتر و در سرشماريهاي عمومي نفوس و مسکن 1345 از افراد 7 سال و بالاتر و در سرشماري هاي عمومي نفوس و مسکن 1355، 1365 و 1375 از افراد 6 ساله و بالاتر سوال شده است

نقاط شهري، نقاط روستايي و جمعيت ساکن: رجوع شود به تعاريف و مفاهيم «جمعيت».

کارکنان آموزشي، دفتري و اداري (شاغل در وزارت آموزش و پرورش): کارکنان آموزشي شامل معلم، مدير و معلم و معلم ورزش است و کارکنان دفتري و اداري شامل متصدي آزمايشگاه و کارگاه، مراقب بهداشت، مربي پرورشي، مدير، ناظم يا معاون، کتابدار، کارمند اداري و دفتردار مي باشد.

تحصيل: منظور از تحصيل، اشتغال به تحصيل طبق برنامه هاي رسمي آموزش ايران يا کشورهاي خارجي است. بنابراين آموزش در دوره هاي آموزشي غير رسمي (مانند آموزش زبان در آموزشگاههاي خصوصي يا نزد معلم خصوصي) تحصيل به حساب نيامده است.

مدارس کودکان استثنايي: منظور، مدارس آن دسته از اطفال است که به نحوي با ساير کودکان متفاوت اند. اين مدارس شامل مدارس ويژه کودکان تيز هوش، عقب ماندگان ذهني، نابينايان، کرولالها، ناسازگارها، خلافکارها و معلولين مي باشد. در اين مدارس اصولا خواندن و نوشتن و در بعضي از آنها دروس دوره ابتدايي و براي نابينايان دروس دوره دبيرستان نيز تدريس مي شود. آموزش حرفه اي در اين مدارس عموما شامل آموزش فني، آموزش خدمات و آموزش حرفه اي است.

(دوره ابتدايي) دبستان: دوره ابتدايي 5 ساله است و دانش آموز در آغاز تحصيل (اول مهر ماه) بايد 6 سال تمام داشته باشد. به دانش آموز در صورت موفقيت در پايان دوره، گواهي پايان تعليمات دوره ابتدايي داده مي شود و اجاره مي يابد که در دوره راهنمايي ثبت نام کند.

دوره راهنمايي تحصيلي: دوره راهنمايي تحصيلي 3 سال است و دانش آموزان در اين دوره، علاوه بر علومي که پيش نياز دوره متوسطه است، ساير دروس را نيز آموزش مي بيند. بر اساس معدل گيري دروس خاص در طول سه سال تحصيلي، دانش آموز به يکي از دو دوره تحصيلي «فني و حرفه اي و يا خدمات» و «آموزش نظري» هدايت مي شود و تعرفه نامه ثبت نام در يکي از رشته هاي تحصيلي که امتياز لازم را در مورد سه ساله، به دانش آموز، در صورت موفقيت، مدرک پايان دوره عمومي (راهنمايي تحصيلي) داده مي شود.

دوره متوسط عمومي (نظام قديم): مدت اين دوره 4 سال است که سال اول آن عمومي و از سال دوم به بعد دانش آموزان براساس نتايج آزمونهاي خود مي توانستند در هر يک از گرايشهاي نظري (شامل رشته هاي علوم انساني، علوم تجربي و رياضي فيزيک) فني و حرفه اي به تحصيل بپردازند و در صورت موفقيت در امتحانات به دانش آموز گواهينامه پايان دوره متوسطه داده مي شود.

دوره متوسط عمومي (نظام جديد): اين دوره از سال تحصيلي 72- 1371 ايجاد گرديد و دانش آموزان دوره متوسط به تدريج بر اساس اين نظام شروع به تحصيل نمودند. در حال حاضر کل دانش آموزان دوره متوسطه براساس نظام جديد به تحصيل اشتغال دارند. از اينرو، از درج جداول مربوط به دانش آموزان دوره نظام قديم متوسطه صرف نظر گرديده است. مدت دوره نظام جديد متوسطه 3 سال مي باشد که پايه اول آن براي همه رشته ها و گرايشها عمومي بوده و در سال دوم دانش آموزان به رشته هاي نظري (رياضي فيزيک و علوم تجربي و علوم انساني) و فني و حرفه اي و کارو دانش تقسيم مي شوند و پس از طي دوره دو ساله به اخذ ديپلم متوسطه نائل مي گرند.

دوره پيش دانشگاهي: مدت اين دوره يکسال مي باشد و دانش آموزان پس از گذاراندن دوره متوسطه مي توانند در يکي از گرايشهاي علوم رياضي، علوم تجربي و علوم انساني اين دوره را به پايان رسانند و در آزمون سراسري ورود به دانشگاهها شرکت کنند.

دوره پنجم ابتدايي شبانه (بزرگسالان): دوره تحصيلي يکساله اي است که براي ثبت نام در آن، بر خلاف دوره پنجم ابتدايي روزانه، نيازي به ارائه مدرک قبولي کلاس پايين تر نيست.

دوره عمومي شبانه (بزرگسالان): سطح تحصيلات در اين دوره مشابه دوره راهنمايي تحصيلي در کلاسهاي روزانه بوده و مدت آن 3 سال است.

دوره تکميلي شبانه ( بزرگسالان): تحصيلات در اين دوره مشاربه دوره متوسطه فني و حرفه اي بوده و مدت آن 4 سال است.

دوره هاي سازمان نهضت سواد آموزي: دوره هاي اين سازمان شامل دوره هاي مقدماتي، دوره تکميلي، دوره پاياني و دوره پنجم مي باشد. در دوره هاي مقدماتي، تکميلي و پاياني به سواد آموزان، خواندن ونوشتن کلمات و متون ساده فارسي و نيز انجام محاسبات رياضي تعليم داده مي شود. پس از پايان دوره هاي فوق سواد آموزي مانند دانش آموزان پايه دوره هاي فوق سواد آموزان براي شرکت در دوره پنجم آماده مي شوند. در دوره پنجم، سواد آموزان مانند دانش آموزان پايه پنجم ابتدايي آموزش و پرورش تحصيل مي کنند و مي توانند با شرکت در امتحانات نهايي اين وزارتخانه به مقاطع بالاتر تحصيلي ارتقا يابند.

سواد آموز بزرگسال: به فردي اطلاق مي شود که با بيش از 10 سال سن، از تحصيل در نظام آموزشي رسمي کشور بازمانده باشد و در کلاسهاي بزرگسلان نهضت سواد آموزي ثبت نام کند.

سواد آموزان لازم التعليم: افراد هستند که در سنين 7 تا 18 سال قرار دارند و به علت عدم دسترسي به دبستانهاي آموزش و پرورش روستايي و يا بالا بودن سن که مانع از تحصيل آنان در دبستانهاي مزبور مي باشد، توسط آموزشياران نهضت سواد آموزي تعليم داده مي شوند. نظام آموزشي لازم التعليم نهضت سواد آموزي که اين افراد را تحت پوشش دارد، همانند دوره ابتدايي آموزش و پرورش شامل 5 پايه مي باشد.

دوره تربيت معلم: دوره تربيت معلم دو سال است و کساني که داراي مدرک ديپلم هستند و دوره 2 ساله تربيت معلم را در اين مراکز به پايان برسانند به اخذ مدرک کارداني دررشته مربوط نايل مي شوند.

مراکز تربيت معلم فني و حرفه اي: کساني که داراي مدرک ديپلم باشند مي توانند با سپردن تعهد خدمت در اين مراکز ادامه تحصيل دهند و پس از مدت دو سال به اخذ مدرک فوق ديپلم نايل شوند.

دوره مقدماتي نهضت سواد آموزي: مدت اين دوره 4 ماه است و بزرگسالاني که اين دوره را با موفقيت به پايان رسانند گواهينامه اي دريافت مي کنند که ارزش تحصيلي آن معادل دوم دبيرستان است.

دوره تکميلي نهضت سواد آموزي: بزرگسالاني که اين دوره 6 ماهه را با موفقيت به پايان برسانند گواهينامه اي دريافت مي کنند که ارزش تحصيلي آن معادل چهارم دبستان است.

دوره پنجم بزرگسالان نهضت سواد آموزي: بزرگسالاني که اين دوره 9 ماهه را با موفقيت به پايان برسانند گواهينامه دريافت مي کنند که ارزش تحصيلي آن معادل چهارم دبستان است.

دوره پنجم بزرگسالان نهضت سواد آموزي: بزرگسالاني که اين دوره 9 ماهه را با موفقيت به پايان برسانند گواهينامه اي همانند دانش آموزان پنجم خرد سال دريافت مي کنند.

دانش آموزان لازم التعليم: (بر اساس تعريف نهضت سواد آموزي): کودکاني هستند که در سن تعليم در سطح ابتدايي مي باشند و به علت عدم دسترسي به دبستانهاي وزارت آموزش و پرورش توسط آموزشياران نهضت سواد آموزي تعليم داده مي شوند.

سواد آموز قبول شده: به سواد آموزي که در امتحانات پايان دوره موفق به کسب نمرات قبولي گرديده، سواد آموز قبول شده گفته مي شود.

دانشگاه: به مو سسه آموزش عالي گفته مي شود که حداقل از سه دانشکده يا دو دانشکده و دو آموزشکده تشکيل شده باشد. وجه تمايز دانشگاه ازساير مراکز آموزش عالي، فعاليت در دوره هاي کارشناسي ارشد و دکترا است. دانشگاهها با توجه به نوع و زمينه فعاليت خود به سه گروه تقسيم مي شوند: دانشگاه جامع، دانشگاه تخصصي و دانشگاه علمي – کاربردي.

مرکز آموزش عالي: سازماني است که از بين دارندگان مدرک ديپلم متوسطه يا بالاتر دانشجو مي پذيرد و به فارغ التحصيلان خود مدرک کارداني يا بالاتر مي دهد.

آموزش ديدگان (کارآموزان) سازمان آموزش فني و حرفه اي کشور: افرادي هستند که براي فرا گرفتن حرفه اي خاص، باز آموزي يا ارتقاء مهارت براي مدت معيني در مراکز آموزشي اين سازمان، آموزش مي بينند.

مرکز آموزش ثابت در سازمان آموزش فني و حرفه اي کشور: محلي دولتي، متشکل از حداقل 5 کارگاه آموزشي است که داراي هويتي قانونمند مي باشد و ساختار آن مورد تصويب سازمان مديريت و برنامه ريزي کشور قرار گرفته است.

جمعيت و با سوادان 6 ساله و بيشتر بر حسب جنس در نقاط شهري و روستايي

جمعيت و با سوادان 6 ساله و بيشتر بر حسب جنس وسن

جمعيت با سواد 6 ساله و بيشتر غير محصل بر حسب جنس و دوره تحصيلي در نقاط شهري و روستايي: آبان 1375

جمعيت و با سوادان 6 ساله و بيشتر بخشها بر حسب جنس (آبان 1375)

با سوادان 6 ساله و بيشتر بخشها بر حسب نقاط شهري و روستايي (آبان 1375)

دانش آموزان و کارکنان آموزشي، دفتري و اداري (1) کليه دوره هاي تحصيل

دانش آموزان و کارکنان آموزش، دفتري و اداري و دانش آموزان کليه دوره ها بر حسب شهري و روستايي در سال تحصيلي 81- 1380

کارکنان آموزشي، دفتري و اداري کليه دوره هاي تحصيلي تحت پوشش اداره کل آموزش و پرورش بر حسب مدرک تحصيلي سال تحصيلي 81- 1380

تعداد آموزشگاه، کارکنان آموزشي(دفتري و اداري) مدارس غير انتفاعي بر حسب دوره تحصيلي

دانش آموزان، کارکنان آموزشي، دفتري و اداري، آموزشگاهها و کلاسهاي دوره آموزش استثنايي

دانش آموزان، کارکنان آموزشي، دفتري و اداري و کلاسهاي دوره آمادگي

دانش آموزان، کارکنان آموزشي، دفتري و اداري، آموزشگاهها و کلاسهاي دوره ابتدايي (1)

دانش آموزان، آموزشگاهها و کلاسهاي دوره پيش دانشگاهي (شبانه)

آموزشياران نهضت سواد آموزي

سواد آموزان بزرگسال و کلاسهاي دوره مقدماتي نهضت سواد آموزي بر حسب نقاط شهري و روستايي

سواد آموزان بزرگسال و کلاسهاي دوره تکميلي نهضت سواد آموزي بر حسب نقاط شهري و روستايي

سواد آموزان بزرگسال کليه دوره هاي نهضت سواد آموزي برحسب سن

سواد آموزان لازم التعليم زير پوشش سازمان نهضت سواد آموزي

قبول شدگان دوره هاي تحصيلي تحت پوشش اداره کل آموزش و پرورش بر حسب پايه تحصيلي

قبول شدگان دوره هاي سازمان نهضت سواد آموزي

دانشجويان، کارکنان آموزشي، دفتري و اداري، آموزشگاهها و کلاسهاي دوره ترتبيت معلم

کارکنان آموزشي تمام وقت و حق التدريسي دانشگاهها و مراکز آموزش عالي (1) برحسب جنس (به استثناي دانشگاه آزاد اسلامي)

دانشجويان دانشگاهي آزاد اسلامي واحد قم بر حسب دوره هاي مختلف تحصيلي

دانش آموزان، آموزشگاهها و کلاسهاي دوره راهنمايي (شبانه)

سواد آموزان بزرگسال و کلاسهاي دوره پاياني نهضت سواد آموزي بر حسب نقاط شهري و روستايي

سوادآموزان بزرگسال و کلاسهاي دوره پنجم سازمان نهضت سواد آموزي بر حسب نقاط شهري و روستايي

فارغ التحصيلان دوره متوسطه برحسب رشته تحصيلي و جنس

فارغ التحصيلان دانشگاهها مراکز آموزش عالي بر حسب دوره هاي مختلف تحصيلي (به استثناي دانشگاه آزاد اسلامي) : سال تحصيلي 81- 1380

فارغ التحصيلان دوره پيش دانشگاهي بر حسب رشته تحصيلي و جنس

کارکنان آموزشي تمام وقت و حق التدريسي دانشگاهها، مراکز آموزشي عالي بر حسب عنوان دانشگاهي (به استثناي دانشگاه آزاد اسلامي)

دانشجويان دانشگاهها و مراکز آموزش عالي بر حسب دوره هاي مختلف تحصيلي: سال تحصيلي 81- 1380

دانش آموزان، کارکنان آموزشي، کارکنان آموزشي، دفتري و اداري، آموزشگاهها و کلاسهاي دوره راهنمايي

پذيرفته شدگان دانشگاه آزاد اسلامي بر حسب دوره هاي مختلف تحصيلي

فارغ التحصيلان دانشگاه آزاد اسلامي واحد قم بر حسب گروههاي عمده رشته و دروه هاي مختلف تحصيلي

دانشجويان دانشگاه آزاد اسلامي برحسب دوره هاي مختلف تحصيلي: سال تحصيلي 81- 1380

دانش آموزان، کارکنان آموزشي، دفتري و اداري، آموزشگاه و کلاسهاي دوره متوسطه عمومي (1)

آموزش ديدگان سازمان آموزش و فني حرفه اي بر حسب جنس و رشته در سال 1380

دانش آموزان، آموزشگاهها و کلاسهاي دوره تکميلي متوسطه (شبانه)

اضافه کردن نظر


اوقات شرعی


    
  اذان صبح
  طلوع خورشید
  اذان ظهر
  غروب خورشید
  اذان مغرب
اوقات به افق :    

 aparat.png - 5.56 کیلو بایتکانال رسمی آپارات

aparat.com/banaee_ir

telegram.png - 11.95 کیلو بایتکانال رسمی تلگرام

telegram.me/banaee_ir

instagram.png - 61.01 کیلو بایتصفحه رسمی اینستاگرام

instagram.com/banaee.ir

cloop.png - 91.16 کیلو بایتکانال رسمی کلوب

cloob.com/banaee.ir

استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.

DESIGNED BY ICTDREAM